Caviste [kavist]

In english
En Français

Caviste grundades 2011 av vännerna Martin Berggren, Karl Arbin och Yannick Molinari med drivkraften och viljan att dela med oss av ärliga viner från ambitiösa franska och italienska vinbönder. Vi lanserar kontinuerligt nya spännande upptäckter och gamla favoriter. Varje CAV-lansering innehåller ett urval om sex flaskor, oftast två eller tre olika viner, som vi gjort tillsammans med aktuell producent ur dennes sortiment. Lådan packas hos producenten och levereras direkt till köparen i Sverige. Att kunna arbeta på detta sätt, utan ytterligare mellanhänder, grossister eller monopol är en förutsättning för vad vi kallar Oberoende Vinhandel.

Cavistes filosofi är okomplicerad och bygger på följande värderingar:

Oberoende vinhandel – Caviste köper vin direkt från producent. Vinet packas och skickas direkt från producentens källare hem till köparen. Inga grossister och inget monopol. Vi tror det är bästa sättet för att svenska vinälskare ska få tillgång till dessa kvalitetsdrivna producenters viner till rätt pris.

Kvalitet – För Caviste betyder kvalitet ärliga viner som skapats av en vinbonde, en familj, i nära kontakt med sina odlingar. Kvalitetsviner berättar om sitt ursprung, sin terroir. De producenter som Caviste representerar är mindre odlare som drivs av övertygelse och passion och delar våra värderingar om kvalitet. Vinerna är hantverksmässigt framställda och ofta efter långsiktigt hållbara odlingsprinciper. Vår nyfikenhet, kunskap och passion driver det ständigt pågående sökandet efter nya producenter i intressanta vinregioner.

Rättvisande pris – Förutom kvalitet och passion är rätt pris centralt för Caviste. Vi arbetar enbart med producenter som delar våra värderingar om att pris ska spegla kvalitet. Vi är övertygade om att priset påverkar köparens upplevelse av vinet och vetskapen att man betalat rätt pris gör upplevelsen bättre. Att köpa vin av Caviste innebär alltid att man betalar ett rättvisande pris som tål jämförelse.

Ärlighet varar längst – SARL Caviste SE är ett franskt aktiebolag och hos Skatteverket registrerad distansförsäljare enligt 15 och 15 a §§ lagen (1994:1564) om alkoholskatt. Caviste håller sig inom lagens ramar. Vi redovisar alltid punktskatt och svensk moms på det vin vi säljer.

Vad andra tycker om Caviste

”En spännande vinhandel som tar dig med på upptäcktsfärd: Caviste

Kort kan man säga att Caviste säljer viner av mycket god kvalitet till rimliga priser. En låda ligger ofta under 1000 kr (sex flaskor) men kan ibland vara dyrare. Man kan också säga att det blir ett sätt att köpa en del viner som man förmodligen aldrig hade provat annars.”

– Tobias Karlsson, BK Wine, 2016-01-27

”Hört talas om Caviste?

Alternativ till Systembolaget finns på nätet lite här och var. Min favorit är firman Caviste som handplockar mindre franska producenter och säljer färdiga lådor någon gång i månaden med hemleverans. Tillsammans med producenten sätts ett CAV-erbjudande ihop med en låda om sex flaskor vin. Igår fick jag hem en låda champagne från producenten Huré Frères som jag aldrig har testat tidigare. Caviste brukar vara noggranna med vilka de jobbar med så jag tvivlar inte en sekund på att detta är väl drickbart. Två flaskor utav varje fick man i lådan vilket gör det enkelt att testa någon snart och även lägga undan för lagring.”

Daniella Egenäs Lundh, WOW News 2015-10-12

”Den oberoende vinhandlaren Caviste, börjar bli rätt välkänd vid det här laget. Jag, i sällskap med många andra nyfikna och törstiga vindrickare, har investerat i flertalet lådor från denna intressanta näthandlare. Grundaren till Caviste heter Martin Berggren, vars fokus är kort och gott; att arbeta med och sälja vin som han själv tycker om.”

– Sofia Ander, DinVinguide.se 2014-04-04

”Smått och gott från Caviste

Tack vare avsaknaden av dyrbara mellanhänder så kan priserna hållas ner. Det man slås av är paketens prisvärde. Just ordet ”prisvärt” är ett rätt fult ord för oss vinälskare. Jag håller med, men bara om man sätter etiketten ”prisvärt” på ett mediokert vin. Här är det kvalitet rakt igenom. Visst, man kanske inte gillar vissa druvor eller vissa viner som kanske har fått för mycket ek. Alla kan inte gilla allt. Men man märker att Martin jobbar med producenter som gärna vill låta terroiren synas i slutprodukten.”

Barolesco 2013-12-16

”I vår serie ”koll på din näthandlare” kikar vi denna gång närmare på Caviste, som är en distanshandlare med bas i Frankrike som fått mycket uppmärksamhet för sin modell med utvalda viner i CAV-lådor som säljs direkt från producent till privatpersoner i Sverige.”

– Livets Goda 2013-11-20

”En avsevärt mycket mindre aktör på samma marknad är Caviste, grundat som franskt aktiebolag 2011 av Martin Berggren och Yannick Molinari. Deras inspirationskälla var ”frustrationen över att det aldrig blir någon skillnad på utbudet och priserna på Systembolaget. Över att det är så mycket bättre att köpa vin på kontinenten”.

”Caviste är ett uttryck för hur jag som privatperson kan köra runt bland vingårdar på semestern och handla vin. Jag tyckte att fler skulle kunna få den där känslan av att lägga en kartong vin i baksätet på bilen som vinbonden själv plockat ihop åt en”, säger Martin Berggren.”

Per Styregård, DI Weekend 2013-10-17

”Oberoende vinhandel som lätt blir ett beroende

Det bubblar i vinsverige – Caviste Oberoende vinhandel är en del av den svenska vinrevolutionen! // Martin Berggren, som startade Caviste – Oberoende Vinhandel så sent som 2011, är ett bra exempel på trenden. Han tröttnade på det svenska utbudet och började själv samarbeta med små kvalitetsmedvetna och för de flesta svenskar okända vinproducenter. Sedan starten har det blivit 15 vinlådor som erbjuder tre viner (6 flaskor) från en producent som till exempel Domain Coursodon eller Champagne Savart.”

– Magnus Ericsson, HD.se 2013-05-01

Caviste med vinhandlare Martin Berggren som frontfigur är en av de distanshandlare av vin som finns som alternativ till Systembolaget. Idén är tydlig, personlig och snyggt förpackad.
Varje månad kan du beställa vin lådvis om sex flaskor med tre olika viner från en mindre odlare som Martin själv letat upp i Frankrike. Med en snygg presentation av vinerna och producenten bakom får du en smakbild genom tre olika viner från en producent. Vinerna levereras mot en avgift till din dörr och tar snabbt slut. Du får ett mejl när ny låda är på gång.

– Maria Collsiöö, Popit.nu, 2013-01-18

Årets rookie

Martin Berggren, Caviste

Caviste har gjort allting rätt under sitt första år. Martin har bra koll på lovande franska bönder med eko/bio-inställning och är dessutom en hyvens kille. Prisläget är smart och utbudet kan ses som en inverterad bild av vad Systembolaget har på hyllorna.

– Finare Vinare 2012-12-28

Bland langarna har småskuttarna visat framfötterna under året, roligaste bekantskapen var nog Martin Berggren på Caviste – ”Årets Langare” med en egensinnig, personlig och prismässigt överkomlig portfölj. Toppen på berget är nog Champagne Savart och Domaine Coursodon, att ta in elitviner från Saint-Joseph och kränga lådvis kräver en del mod, inte något pokerspelande Martin saknar kan man tänka.

– Winepunker 2012-12-30

Kontaktuppgifter

SARL Caviste SE
282 Chemin du Trecol
04180 Villeneuve
FRANCE

Tel: +46(0)70 756 11 65

E-mail: info@caviste.se

Internet: www.caviste.se

SARL Caviste SE au capital de 10.000 euros. Siren: R.C.S. Manosque 537 504 979.

Momsreg.nr. SE502070665001.